Замежны грамадзянін, хто жыве ў Расію з візавым рэжымам ўезду і, хто жадае наведаць Расійскую Федэрацыю па дзелавых пытаннях, павінен аформіць дзелавую візу ў Расію. Выкарыстоўваць яе можна для:

Если вас интересует деловая виза в россию, стоит заглянуть на этот сайт www.visatorussia.org вы найдете деловую визу в россию отличного качества и по доступной цене.

  • сустрэч з партнёрамі па бізнесе, інвестарамі,
  • падаўжэння ці заключэння дагавораў,
  • планавання праектаў, зацвярджэння праграм,
  • наведвання канферэнцый, аўкцыёнаў, іншых мерапрыемстваў,
  • больш падрабязнага вывучэння рынку, галін, у якіх будзе адбывацца дзейнасць,
  • ўсіх членаў марскіх і паветраных экіпажаў, якія накіроўваюцца ў РФ,
  • любых мэт, задач, якія дапамагаюць падтрымаць дзелавыя адносіны.

Тыпы бізнес віз у Расіі

Бізнес візы ў РФ бываюць некалькіх выглядаў:

  • Аднаразовая. Ўезд на тэрыторыю краіны, ажыццяўляецца на перыяд 30 альбо 90 дзён - замежніку дазваляецца разавы ўезд у Расію. Дзеянне дзелавой візы завяршаецца, калі выезд вырабіў раней за тэрмін яе заканчэння.
  • Двухразовая. Афармленне бізнес-візы ў Расею гэтага тыпу ажыццяўляецца на 1 або 3 месяцы - грамадзянін замежнай дзяржавы можа двойчы ўехаць на тэрыторыю РФ на працягу гэтага перыяду.
  • Шматразовая. Віза ў Расію для замежных грамадзян можа быць аформлена на 3, 6 альбо 12 месяцаў - пры гэтым замежнаму грамадзяніну дазволена неабмежаваная колькасць уездаў, але агульная колькасць дзён, праведзеных на тэрыторыі РФ, не павінна перавысіць 90 за паўгоддзе.

Атрыманне дзелавой візы для ўезду ў Расію

Дзелавая віза выдаецца ў консульстве або пасольстве Расіі ў краіне пастаяннага пражывання замежнага грамадзяніна на падставе Запрашэнні на ўезд. Дадзены дакумент афармляецца ў адпаведнасці з усталяванымі нормамі.

  • Бланк ФМС. Афармленне запрашэння вырабляецца ад юрыдычнай асобы, зарэгістраванага на тэрыторыі РФ, які валодае акрэдытацыяй УФМС. Дадзены выгляд запрашэння прадастаўляюць ў амбасаду толькі ў арыгінале. Яго афармленне можа заняць ад 5-ці да 20 рабочых дзён. Атрымаць візу ў Расію можна на 1, 3, 6 месяцаў альбо на год.
  • Ліст-запрашэнне, аформленае на бланку арганізацыі. Дадзенае запрашэнне ажыццяўляецца на бланках кампаніі, якая прайшла акрэдытацыю ў УФМС. Яго ўжываюць толькі для грамадзян Еўрасаюза (не ўсе дзяржавы), ЗША альбо краін, з якімі РФ заключыла пагадненне аб спрошчанай працэдуры выдачы віз. Афармленне такога запрашэнне займае 1 працоўны дзень, а візы заснаванай на ім, ад 10 дзён. Зрабіць візу ў Расію можна на 1 і 3 месяцы, на паўгоддзе, альбо на год. Асобныя выпадкі даюць магчымасць аформіць бізнес візу на тэрмін 2 гады, альбо 3, калі раней афармляліся візы на год ад той жа кампаніі.
  • Запрашэнне тэлекс. Амбасада замежнай дзяржавы ў РФ атрымлівае ўказанне па ўнутраным каналу ад МЗС РФ (у электронным выглядзе) - грамадзяніну прысвойваецца асаблівы нумар, высылаюцца дадзеныя запрашалага арганізацыі. Агучванне нумары, запаўненне анкеты адбываецца ў самой амбасадзе, пры звароце за візай.

Важна ведаць, што замежны грамадзянін абавязаны зарэгістраваць візу на працягу 24 гадзін пасля ўезду ў краіну. А таксама, каб падоўжыць візу ў Расіі, трэба загадзя звярнуцца ў МЗС РФ, даць неабходны пакет дакументаў.